Nutellin malinov desert v kozarcu
Nutellin malinov desert v kozarcu je prefinjena sinfonija okusov, ki se preliva skozi plasti piškotnih drobtin, kremaste Nutelle, sveže malinove kreme in omamnega lešnikovega ganaša.
Priprava
NUTELLIN MALINOV DESERT V KOZARCU (za 6 kozarcev po 3 dl): Lešnike blago opečemo v suhi ponvi ali pečici (100 g). Opečene lešnike stresemo na kuhinjsko krpo in jih stremo med dlanmi, da se znebimo tanke rjavo-rdeče lupinice. Ohlajene lešnike pustimo pri sobni temperaturi. Nato drobno zmeljemo 70 g lešnikov, preostale pa drobno sesekljamo.
MALINOVA KREMA: Maline očistimo, jih pristavimo s sladkorjem in vodo ter kuhamo pri višji temperaturi. Ko zavre, kuhamo še nekaj minut, nato odstavimo in vsebino zmiksamo s paličnim mešalnikom. Znova pristavimo in k malinam dodamo mešanico jedilnega škroba z vodo, da se mešanica zgosti. Ohlajeno malinovo kremo prestavimo v manjšo skledo, jo pokrijemo s prozorno folijo neposredno po površini in ohladimo.
LEŠNIKOV GANAŠ: Čokolado nadrobimo in jo v kozici segrevamo skupaj s sladko smetano. Med nenehnim mešanjem, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Odstavimo in ganaš ohladimo 5 minut, nato mu primešamo sesekljane lešnike.
NUTELLINA KREMA: Srednje čvrsto stepemo sladko smetano. V drugi skledi penasto stepemo (domačo) Nutello in maskarpone pri sobni temperaturi. Nežno vmešamo stepeno smetano.
PLAZMA KEKSE drobno zmeljemo. Lahko uporabimo kuhinjski valjar in del keksov zmeljemo, drugi del pa grobo nadrobimo. Na koncu oboje zmešamo.
SESTAVLJANJE: V kozarec plast za plastjo naložimo sestavine. Začnemo s 1/2 piškotnih drobtin, sledi 1/2 Nutelline kreme, nato 1/2 malinove kreme. Postopek ponovimo še enkrat. Na vrhu porazdelimo lešnikov ganaš.
Kozarce s sladico pokrijemo s prozorno folijo in jih postavimo v hladilnik za nekaj ur.
Sestavine
170 g Plazma keksov
70 g lešnikov
Nutellina krema
400 g (domače) Nutelle
250 g maskarponeja
3 dl sladke smetane
Malinova krema
300 g (odmrznjenih) malin
130 g sladkorja
40 g jedilnega škroba
1,5 dl vode
2 vanilij sladkorja
Lešnikov ganaš
200 g mlečne čokolade
1,4 dl sladke smetane
30 g lešnikov
Čas priprave: 70 minut
Recept by: MY MILI Cake