Novo: Dolce&Gabbana Light Blue Italian Zest
Sreda, 9. maj 2018
Nov duet dišav Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest & Light Blue Italian Zest pour Homme EDT dodaja svež svež preobrat h kultnemu vonju Light Blue & Light Blue pour Homme, ki praznuje radost sončnega poletnega dne v Capriju. Nova dišava je bogato doživetje, ki izpostavlja igriv poletni vonj. Light Blue Italian Zest je poklon najbolj izbranim in tradicionalnim italjanskim sestavinam. Doživite pristno italijansko poletje skozi dve novi čudoviti dišavi.
LIGHT BLUE ITALIAN ZEST
V izdaji tega poletja je parfumer Olivier Cresp radodarno poškropil dozo okusne kalabrijske limone na Light Blue sadno cvetličen podpis.
Izvleček ročne pridelane “limoni primofiore”, limone ki rastejo ob prvem cvetenju drevesa in se smatrajo za najbolj kvalitetne zaradi njihovega značilno bolj intenzivnega okusa. Lupinica in pulpa sta obe občutljivi na toploto in morata biti iztisnjeni v skladu s podedovano tehniko hladnega stiskanja imenovano sfumatrice, da bi proizvedli esenco zvesto naravi z gurmansko platjo.
Osvetljena z okusnim citrusom, Light Blue s siciljansko cedro in Granny Smith jabolki, visoki toni postanejo še bolj sadni in sočni. Žareča bela vrtnica in srce cvetnih listov jasmina je bolj žareča kot kadarkoli do sedaj. Njena pot jantarjevih tonov in toplega mošusa postane bolj sijajna. Nova plat mediteranske ženstvenosti je razkrita s preobratom Italian Zest.
LIGHT BLUE ITALIAN ZEST ZA MOŠKE
Perfumer Alberto Morillas je drastično spremenil Light Blue Pour Homme z velikim odmerkom svežega bergamota, bogato resonančno esenco citrusa s pridihom popra, mošusa in hrasta.
V obliki majhne rumene pomaranče, se citrus bergamia goji ekskluzivno v Kalabriji. Eterično olje se pridobi z luščenjem sadja in nato hladnim stiskanjem lupine za zaščito njene sestave in delikatnih arom
V Italian Zest čista eksplozija sveže bergamotke poveča značilni kontrast svežine in čutnosti dišave Light Blue Pour Homme. Osvetlitev zgornjih not z ohlajenim koktajlom grenivke in mandarine, listov popra in brinovih jagod, ki dodajo pikanten vonj rožmarinu in palisandru v samem srcu dišave. Nasprotno pa živahno kadilo in mošusi ustvarijo še bolj močen vonj.