Nutellini krhki domači rogljički

Nutellini krhki domači rogljički

Priprava
V moki združimo suhi kvas, pecilni prašek, sol in sladkor. Sestavine premešamo.
Dodamo mleko in sončnično olje ter iz vsega skupaj zamesimo gladko testo. Testo gnetemo na delovni površini vsaj 5 minut.
Vrnemo testo v skledo, jo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo na toplem, dokler se testo ne podvoji.
Ko je testo pripravljeno, ga zvrnemo na pomokano delovno površino. Razdelimo ga na dva enaka dela in vsak del razvaljamo v okroglo obliko, debelo približno 2-3 mm.
Vsak krog razrežemo navpično, vodoravno in diagonalno, da dobimo 8 trikotnih kosov, skupaj torej 16. Rogljičke zvijemo od krajše stranice trikotnika proti koničastemu delu.
Razporedimo rogljičke po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pustimo, da dvakratno narastejo. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.
Pečemo jih 20 minut pri 180 °C in pazimo, da se ne obarvajo preveč.

Serviranje
Slastne domače rogljičke prerežemo, jih namažemo s 15 g Nutelle in postrežemo z izbranim napitkom po želji.

Sestavine
500 g gladke moke
7 g suhega kvasa
7 g pecilnega praška
10 g sladkorja
7 g soli
100 g sončničnega olja
350 g mlačnega mleka


 

Izkoristi akcije

Bodi obveščen med prvimi o naših
novostih in akcijah ter prihrani že danes!