Čokoladni kolač z Nutello

Čokoladni kolač z Nutello

Neverjetno sočen čokoladni kolač z Nutello, ki vas bo navdušil s popolno harmonijo okusov po Nutelli, mlečni čokoladi in lešnikih. In kar je najbolje, vse se pripravi v eni sami skledi.

Priprava
ČOKOLADNI KOLAČ Z NUTELLO. Lešnike grobo sesekljamo. Tako jo lažje primešamo drugim sestavinam. Mlečno čokolado drobno narežemo. Nutello blago (!) segrejemo, lahko v mikrovalovki.
V manjšo skledo presejemo moko, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Premešamo z metlico.
Pekač (20x20 cm) namažemo z maslom in potresemo z moko. Odvečno moko otresemo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Jajce in sladkor stepamo 1 minuto v veliki skledi. Dodamo Nutello in sol, prilijemo olje, mleko in vanilijev izvleček. Na hitro (!) stepemo do gladkega. Na mešanico stresemo presejane sestavine in gladko zmešamo. Primešamo kavo / vodo, nazadnje pa z lopatko še sesekljano čokolado.
Testo postrgamo v pekač. Enakomerno ga potresemo z lešniki. Kolač pečemo 35–45 minut. Pečen je, ko v sredo zabodemo zobotrebec / leseno nabodalce, in izvlečemo suhega.
Pečen kolač položimo na rešetko. Da se ohladi na sobno temperaturo.

Sestavine
140 g gladke moke, T500
150 g sladkorja
50 g grenkega kakava
40 g mlečne čokolade
160 g (domače) Nutelle
1,8 dl sončničnega olja
1,2 dl polnomastnega mleka
1 jajce, velikost L
0,6 dl vroče kave ali vode
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1 žlička vanilijevega izvlečka
1/4 žličke soli

Posip
30 g lešnikov


 

Izkoristi akcije

Bodi obveščen med prvimi o naših
novostih in akcijah ter prihrani že danes!